Η Φιλοσοφία μας

Πρότυπο Κέντρο Δημιουργικών & Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

«Η Ζωή είναι Ωραία…» 

Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ;

Πολύ απλά, επιλέγουμε να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας με τρόπο αληθινό!

Καλύπτουμε το «χάσμα των γενεών», συμφιλιώνουμε όλες τις ηλικίες σε κοινές δράσεις

και αγκαλιάζουμε την πολυπολιτισμικότητα!

 

Αν διανύω την προεφηβική ή εφηβική ηλικία:

* Έχω το δικό μου καθημερινό στέκι για να συναντώ τους φίλους μου στον ελεύθερο μου χρόνο.
 
*Περνώ μαζί τους δημιουργικές ώρες, καλλιεργώντας το νου μου, διασκεδάζοντας, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, ακούγοντας μουσική, «σερφάροντας», κάνοντας πάρτι, ή εκθέτοντας τα δημιουργήματά μου!
 
* Κάνω μια στάση την ώρα του «κενού» του σχολείου, ή αν χρειαστεί, περιμένω όταν σχολάσω σε ένα χώρο «σαν στο σπίτι μου». (Στη διάρκεια αυτής της στάσης, κατά την είσοδό μου, θα μπορώ να κεραστώ χυμό ή κάποια  λιχουδιά ή ένα μικρό σνακ από υγιεινά υλικά. Αλλά φυσικά, μπορώ να φέρω και το δικό μου κολατσιό ή το φαγητό μου και να το φάω εκεί με την ησυχία μου..).
 
* Κάνω με τους συμμαθητές μου τις εργασίες του σχολείου, χρησιμοποιώντας τον δικό μου ή έναν κοινόχρηστο υπολογιστή, η ακόμα μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε μεταξύ μας στα μαθήματα, ανταλλάσσοντας τις γνώσεις και τις απόψεις μας.
 
* Μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια που θα γίνονται κάθε μήνα, από θεματικές βραδιές που θα γίνονται εβδομαδιαία αλλά κι από φυσιολατρικές εξορμήσεις ή εκδρομές στην εξοχή,  έρχομαι κοντά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό, τη Θεραπεία, την Δημιουργική Κατασκευή, την Επιστήμη, την Οικολογία, τον Αθλητισμό, την Γαστρονομία, τη Γεωγραφία, τα Ταξίδια, την Τεχνολογία, τη Φύση, τον Κινηματογράφο. Δηλαδή, έρχομαι κοντά στον «άνθρωπο» και τα καθημερινά επιτεύγματά του.

*  Τα Σάββατα απόγευμα ή τις Κυριακές, κατόπιν συμφωνίας, μπορώ να έχω στη διάθεση μου το χώρο για μια ιδιωτική γιορτούλα, ένα πάρτι γενεθλίων μεταξύ μερικών φίλων, μια θεατρική πρόβα, ή μια μικρή ιδιωτική συναυλία!

Αν είμαι cool γονέας ή παππούς & γιαγιά με ανήσυχο μυαλό…

*…Κι αν έχω κι εγώ ανάγκη να γελάσω ή να παίξω σαν παιδί, να ενημερωθώ για τα νέα «trends» ή να μάθω τα καινούργια «tips» της επικοινωνίας της νεολαίας, αν θέλω να ζήσω την ανεμελιά της ελεύθερης συζήτησης, της ανταλλαγής απόψεων-διδαχών-συνταγών, αν θέλω να «διαλογιστώ» ή να φροντίσω την ψυχή και το σώμα μου, να μοιραστώ τις αγωνίες μου ή να ενημερωθώ πάνω σε θέματα που έχω ανάγκη, μια φορά τη βδομάδα και μια Κυριακή το μήνα, θα μπορώ κι εγώ να βρίσκομαι εκεί! Τις μέρες και τις ώρες συγκέντρωσης, θα μπορούμε να τις συμφωνούμε από κοινού με άλλους γονείς, για να βρίσκουμε μια κοινή ώρα εξυπηρέτησης των αναγκών μας, να πίνουμε το καφεδάκι μας ή ακόμα κι ένα κρασάκι ή ουζάκι!  Η ιδέα άλλωστε πίσω από όλη αυτή τη σχέση που θα χτίσουμε μαζί, είναι να κάνουμε τη Ζωή μας ευκολότερη και πιο… Ωραία!